Coface novice

ZDA: sanacijski načrt utira pot rekordnemu trgovinskemu primanjkljaju

12/04/2021

Kot največji svetovni uvoznik in drugi največji izvoznik industrijskega blaga imajo ZDA že od začetka sedemdesetih let trgovinski primanjkljaj. Na podlagi analize, ki temelji na preteklih ocenah potencialne trgovinske bilance, Coface ocenjuje, da bi lahko primanjkljaj narasel za 56 milijard dolarjev kot rezultat spodbujevalnega načrta.

Beri naprej

Coface poročilo o trgovinskih odnosih med Kitajsko in Avstralijo

13/04/2021

Kitajsko-avstralski dvostranski odnosi so se v letu 2020 močno poslabšali, Kitajska pa je uvedla trgovinske omejitve številnim avstralskim izvozom. Toda vse večja zaskrbljenost je, da bo Kitajska zaradi stopnjevanja dvostranskih napetosti okrepila svoj odnos do Avstralije.

Beri naprej

Paradoks insolventnosti podjetij v Evropi: Čudež in iluzija

16/03/2021

Četudi dejanske posledice koronakrize še niso v celoti znane, je število insolventnosti v letu 2020 v vseh največjih evropskih gospodarstvih v resnici upadlo. Po naših raziskavah razkorak med pričakovanim poslabšanjem finančnega zdravja in številom insolventnosti kaže, da obstaja veliko število 'prikrite insolventnosti', ki so zgolj odložene, ne pa preprečene.

Beri naprej

Webinar: iCON - Coface spletni portal za preverjanje podjetij v živo - Novi produkti, Izpopolnjena kvaliteta, Nov izgled

12/03/2021

Vabljeni na ogled posnetka webinarja, kjer smo govorili o iCON orodju - Orodju, ki vam bo pomagalo pri sprejemanju poslovnih odločitev.

Beri naprej

Poljska: Zamude pri plačilih med podjetji se med pandemijo skrajšujejo

26/02/2021

Leto 2020 je zaznamovala pandemija covida-19. Da bi ublažili vpliv te težke gospodarske situacije na poljska podjetja, so bili uvedeni različni ukrepi pomoči v podporo likvidnosti, kot so oprostitve in odlog plačila davkov in prispevkov. Posledično so se zamude pri plačilih med podjetji kljub obsežni gospodarski krizi skrajšale - a ker naj bi se ukrepi pomoči v letu 2021 postopno ukinili, dve tretjini podjetij pričakuje, da se bodo njihove poslovne dejavnosti letos poslabšale.

Beri naprej

Coface Barometer Q4 2020 - neenakomerno okrevanje

22/02/2021

Coface v svojem zadnjem četrtletnem Barometru in ob objavi vodnika o tveganjih za države in sektorje izpostavlja neenakomerno okrevanje po državah, sektorjih dejavnosti in ravneh dohodka.

Beri naprej
Vse novice

Publikacije

  • The Adriatic countries are small economies which are open for external trade with the majority of export volumes sent within the region as well as to Eurozone countries.

    glej naprej

Kontakti

Coface PKZ zavarovalnica d.d.
Davčna ulica 1 (južni vhod)
1000 Ljubljana
 
tel: +386 (0)1 2005 801
info-si@coface.com
Stopite v stik z nami