Novice in publikacije
01/06/2022
Novosti o družbi

Coface in Al Rajhi Takaful sta sklenila strateško partnerstvo na področju kreditnega zavarovanja

Coface in Al Rajhi Takaful sta sklenila strateško partnerstvo na področju kreditnega zavarovanja

To partnerstvo priznava globalno strokovno znanje družbe Coface kot kreditne zavarovalnice ter njene 75-letne izkušnje in široko mrežo v 100 državah. Družbi Al Rajhi Takaful omogoča, da okrepi svoj položaj na savdskem trgu z nadaljnjo obogatitvijo svojega nabora zavarovalnih rešitev. Savdska podjetja bodo imela dostop do novih inovativnih izdelkov in storitev, ki jim bodo omogočili učinkovit razvoj trgovine s preprečevanjem in obvladovanjem tveganj neplačila. Sporazum družbi Coface omogoča tudi razširitev njenega delovanja, saj svojim globalnim strankam zagotavlja prilagojene rešitve za njihove podružnice v Savdski Arabiji.
 
Družba Coface, vodilna svetovna družba na področju zavarovanja trgovinskih kreditov in pripadajočih specializiranih storitev, in družba Al Rajhi Takaful, ena največjih finančnih institucij in zavarovalnic v Kraljevini Saudski Arabiji, sta sklenili strateško partnerstvo za distribucijo rešitev kreditnega zavarovanja in pomoč savdskim podjetjem pri pospeševanju njihove rasti na domačih in izvoznih trgih.
 
"Izjemno ponosni smo na to novo partnerstvo z družbo Al Rajhi Takaful," je dejal Hassen Bennour, generalni direktor za Bližnji vzhod in južno Afriko pri družbi Coface. "Krepitev naše prisotnosti na savdskem trgu z lokalnim vodilnim podjetjem je pomemben mejnik pri širitvi Cofacea v regiji. učinkovito bomo lahko podprli nov krog strank in jih zaščitili pred tveganji neplačevanja na domačem in izvoznih trgih."
 
"Ta sporazum je v skladu z našo distribucijsko strategijo. Naš pristop je, da sodelujemo s partnerji in strankami, da bi resnično razumeli njihovo poslovno strategijo in z njo povezana tveganja ter predlagali vrsto storitev, prilagojenih njihovim posebnim potrebam. Skupaj z družbo Al Rajhi Takaful se Coface veseli, da bo novim strankam zagotovil trajnostni razvoj," je komentirala Cécile Paillard, izvršna direktorica družbe Coface v sredozemski in afriški regiji.
 
"Veseli nas to strateško partnerstvo s Cofaceom, ki potrjuje naše poslanstvo zagotavljanja zaščite našim strankam z zanesljivimi, cenovno dostopnimi in inovativnimi rešitvami, da bi uresničili našo vizijo ponovne iznajdbe zavarovanja za Savdsko Arabijo. S tem partnerstvom želimo tudi razširiti našo zavarovalno bazo, razpršiti tveganja in zagotoviti inovativne rešitve v zavarovalniškem sektorju v Saudski Arabiji," pravi Mahmood Dahduli, izvršni direktor družbe Al Rajhi Takaful.

Stik


NATAŠA PETERLIN

DIREKTORICA MARKETINGA IN KOMUNIKACIJ
T. +386 (0)1 2005 811 M. +386 (0)40 808 121
natasa.peterlin@coface.com
TRDINOVA ULICA 4- 1000 LJUBLJANA – SLOVENIJA

Vrh