Novice in publikacije
04/04/2022
Novosti o družbi

Družba Coface povečuje svoj vpliv na Novi Zelandiji z odprtjem lokalne podružnice

Družba Coface povečuje svoj vpliv na Novi Zelandiji z odprtjem lokalne podružnice

Svetovna kreditna zavarovalnica Coface danes sporoča, da je odprla podružnico na Novi Zelandiji, potem ko je 1. aprila prejela dovoljenje novozelandske centralne banke.
 
Z odprtjem v novi državi skupina še dodatno krepi svojo mednarodno pokritost. Zavarovalnica Coface je s 75-letnimi izkušnjami vodilna na področju zavarovanja trgovinskih kreditov z najobsežnejšo mednarodno mrežo. Fizično je prisotna v 100 državah in svetuje več kot 50.000 strankam v skoraj 200 državah pri njihovih poslovnih odločitvah.
 
 
Coface kot zavarovalnica svetuje in ščiti podjetja, ki se soočajo s tveganjem finančnih izgub zaradi kreditnih tveganj, ki so posledica dolgotrajnega neizpolnjevanja obveznosti, plačilne nesposobnosti ali stečaja njihovih kupcev. Družba Coface zagotavlja tudi storitve poslovnih informacij na podlagi svoje globalne zbirke podatkov o več kot 130 milijonih podjetij, ki strankam pomagajo pri sprejemanju boljših poslovnih odločitev.
 
Po podatkih Svetovne banke je vrednost izvoza Nove Zelandije leta 2020 dosegla 50.543 milijonov USD, zato je to živahen trg za zavarovanje terjatev in storitve poslovnih informacij. Družba Coface že več kot 20 let oskrbuje stranke na Novi Zelandiji z izdajanjem polic prek svoje podružnice v Avstraliji. S to novo licenco je družba Coface v dobrem položaju, da lahko služi posrednikom in zavaruje trgovino za podjetja vseh velikosti, ki trgujejo tukaj in v tujini.
 
"440 odstotkov sredstev tipičnega podjetja je v obliki neporavnanih poslovnih knjig in običajno predstavljajo največje nezavarovano tveganje. Medtem ko je zavarovanje kreditov v Evropi običajno, se podjetja na Novi Zelandiji vedno ne zavedajo, da je kreditno tveganje mogoče zavarovati", je dejal Chris Little, vodja podjetja Coface za Avstralijo in Novo Zelandijo. Velikost trga zavarovanja kreditov je bila leta 2019 ocenjena na 9,39 milijarde USD, do leta 2027 pa naj bi dosegla 18,14 milijarde USD, pri čemer bo od leta 2020 do 2027 rasla po 8,6-odstotni stopnji rasti.
 
Družba Coface je leta 2022 priča napovedanemu nenadnemu porastu terjatev, saj bodo insolventni primeri po koncu vladnih spodbud ter povečanju gospodarskih in geopolitičnih napetosti začeli nadoknaditi zaostanek. "V letošnjem letu se bo povečalo povpraševanje po ponudbah, saj se podjetja želijo informirano odločati o prevzemanju teh tveganj ali uporabi kreditnega zavarovanja kot orodja za varno trgovanje in rast," dodaja Chris Little.
 
"Zavezani smo k zagotavljanju vrhunskih storitev za naše stranke. Za dosego tega cilja je ključnega pomena, da smo jim čim bližje. Odprtje te podružnice nam omogoča, da svoje storitve zagotavljamo neposredno podjetjem na Novi Zelandiji. Tesno bomo sodelovali tudi s posredniki, da bi novozelandskim podjetjem zagotovili možnosti za trgovanje in rast njihovih trgov na lokalni ravni in v tujini," je dejal Xavier Durand, generalni direktor skupine Coface.

Snemi sporočilo za javnost : Družba Coface povečuje svoj vpliv na Novi Zelandiji z odprtjem lokal... (301,71 kB)

Stik


NATAŠA PETERLIN

DIREKTORICA MARKETINGA IN KOMUNIKACIJ
T. +386 (0)1 2005 811 M. +386 (0)40 808 121
natasa.peterlin@coface.com
TRDINOVA ULICA 4- 1000 LJUBLJANA – SLOVENIJA

Vrh