Novice in publikacije
18/06/2020
Novosti o družbi

Nov ekonomski Coface webinar: Vpliv Covid-19 na gospodarstvo Srednje in Vzhodne Evrope

Vpliv Covid-19 na gospodarstvo Srednje in Vzhodne Evrope

Tri mesece po zaprtju držav in zastoju gospodarstva se glede na ekonomske kazalnike za drugo četrtletje kaže obseg vpliva pandemije Covid-19 na gospodarstva v večini evropskih držav. Kljub obsežnim vložkom denarja s strani vlad se bo BDP držav Srednje in Vzhodne Evrope leta 2020 po napovedi Coface zmanjšal za 5,8%. Nekateri sektorji, kot so avtomobilska industrija, trgovina na drobno, tekstil in promet, trpijo bolj kot drugi. Vendar se zdi, da večina evropskih gospodarstev po nekaj tednih popuščanja omejitev počasi okreva.
 
Nekateri ekonomisti menijo, da je ta trend priložnost za Srednjo in Vzhodno Evropo, zlasti kar zadeva proizvodnjo in trg dela. Nižji stroški dela kot v Zahodni Evropi, izobražena delovna sila, razmeroma dobra infrastruktura, geografska bližina in članstvo v večini držav CEE so še naprej privlačne spodbude za dodatna vlaganja v regijo.
 
17. junija smo organizirali nov ekonomski webinar Vpliv Covid-19 na gospodarstvo z govorcema Declan-om Daly in Grzegorz-em Sielewicz, glavnim ekonomistom Coface za Srednjo in Vzhodno Evropo.
 
Vljudno vabljeni, da si ogledate posnetek webinarja in prezentacijo: https://youtu.be/Dq986h5PjBE

Snemi sporočilo za javnost : Nov ekonomski Coface webinar: Vpliv Covid-19 na gospodarstvo Srednje i... (3,77 MB)
Vrh