Kdo smo

Naš izziv: vaš uspeh

pierre-bevierre
 
 
"Coface vsem zagotavlja podporo, prilagojeno profilu in željam posameznika. Vzpostavljanje in razvijanje trajnega odnosa zaupanja, spodbujanje vključevanja ter podpiranje strokovnega razvoja so naše prednostne naloge in zaveze."
 
Pierre Bevierre, Group HR Director
 
 
 
 

Integracija, ključna stopnja

Za novo zaposlene smo razvili program za dostop do vseh informacij, potrebnih za vključevanje, ki jim omogoča, da sledijo poti, na kateri jih čakajo individualni sestanki, poglobljene izkušnje, usposabljanja in neformalna interakcija.
 
 

Stalno usposabljanje

Clic at Academy - new
Digitalna platforma za izobraževanje omogoča dostop do širokega nabora vsebin ter spodbuja izmenjavo izkušenj in spoznanj med zaposlenimi v skupini.
 
Poslovne šole združujejo samopostrežne digitalne module, skupinske spletne seminarje in neposredne izmenjave, prek katerih posamezniki stalno razvijajo svoj talent in prispevajo k odličnosti kolektiva kot celote.
 
Tečaji omogočajo vsakomur, da se hitro seznani z vprašanji in strokovnim znanjem, ki predstavljajo našo osnovno dejavnost, ne glede na njegov položaj in delovno dobo.
 
Vsakodnevni izzivi vključujejo poslušanje, navdihovanje in usmerjanje skupin zaposlenih, preokvirjanje s spodbujevalnim učinkom ter prilagajanje upravljanja novim delovnim metodam, zato je razvoj vodstvenih spretnosti ključna tema, ki jo obravnavajo posebni programi.
 
 
 

Mentorstvo

Kako doseči, da bodo izjemno pomembni sestanki uspešni? Kako razviti svoj vpliv in zagotoviti, da bo imele vaše besede učinek? V katero smer bi morala iti vaša poklicna pot?
 
Mentorstvo omogoča vrhunskim talentom, da na posebnih sejah izkoristijo nasvete izkušenih vodij.
 
 

Mobilnost

logo-move-&-grow
V Coface ni standardne poklicne poti, ki bi bila določena vnaprej. Prepričani smo, da je spopadanje z novimi izzivi najboljši način učenja, zato močno spodbujamo interno mobilnost in skrbimo, da vsem zaposlenim omogočimo sodelovanje v medfunkcijskih projektih, ki presegajo strogi okvir njihovega delovnega mesta.
 
Coface deluje v središču svetovnega gospodarstva in ponuja številne priložnosti za mednarodno mobilnost. Študenti ali mladi diplomanti imajo v Coface možnost prostovoljnega sodelovanja v mednarodnih nalogah, delo v tujini pa je na voljo vsem, ki se želijo dolgoročno zavezati skupini in so dokazali svoje sposobnosti.
 
 

Vključenost je osrednja točka naše korporativne kulture

Apr---Singapore---Coface-Logo-Corridor-A-(3)
Ker so naši zaposleni različnih narodnosti, sta raznolikost in vključenost dva od naših temeljev. Poleg kulturne raznolikosti, ki je del našega DNK, smo sprejeli številne zaveze.
 
Vzpostavili smo interne programe za zagotavljanje enakosti spolov, tako z vidika plače kot odgovornosti.
 
Spodbujamo dostop do zaposlitve za invalide.
 
Za boj proti vsem oblikam diskriminacije v družbi smo razvili mrežo ambasadorjev raznolikosti in vključenosti ter zaposlene osveščamo o vprašanjih, povezanih s temi vrednotami.
 
Leta 2020 smo podpisali Listino zaveze LGBT+ organizacije L'autre Cercle in sporazum s fundacijo Potter, ki študentom iz prikrajšanih okolij omogoča lažji dostop do visokošolskega izobraževanja.
Vrh