Novice in publikacije
29/03/2024
Novosti o družbi

Dassault Systèmes: "Poslovne informacije družbe Coface ponujajo nadgradljive rešitve, inovativne ekipe strokovnjakov spreminjajo področje financ"

Dassault Systèmes: "Poslovne informacije družbe Coface ponujajo nadgradljive rešitve, inovativne ekipe strokovnjakov spreminjajo področje financ"

Podjetje Dassault Systèmes kot naročnik storitev poslovnih informacij (Business Information – BI) družbe Coface izkorišča prednosti celovite zbirke rešitev za upravljanje komercialnih tveganj. Vrednotenje, kreditno svetovanje, analiza: storitve družbe Coface mu pomagajo ocenjevati komercialne partnerje, zlasti kadar informacij ni veliko ali so manj zanesljive. Henri Bourny, direktor za področje obdelave naročil od stranke do računa, pojasnjuje, zakaj priporoča storitve poslovnih informacij družbe Coface.
 
"To je zgodba o zagonskem podjetju, ki se je razvilo v vodilno svetovno podjetje za podporo v vseh panogah, ki si prizadevajo uvajati inovacije.". Tako podjetje Dassault Systèmes (3DS), ustanovljeno leta 1981, opisuje sebe kot mednarodno skupino s prodajo v višini 5,95 milijarde EUR (leta 2023).
 
Podjetje 3DS, znano tudi kot "podjetje za izkušnjo 3D", oblikuje sodelovalna virtualna okolja za posameznike in podjetja ter jim omogoča razvoj inovativnih in trajnostnih rešitev na vseh področjih vsakodnevnega življenja (zdravstvo, prevoz, povezani proizvodi, potrošniško blago). Podjetje 3DS sicer ni bilo kreditno zavarovano, vendar je kljub temu potrebovalo dostop do kvalitativnih finančnih informacij, ki bi bile takoj pripravljene za uporabo, in sicer za upravljanje komercialnih tveganj. Skupina je iskala zanesljivega ponudnika informacij, ki bi lahko zajel vse trge, na katerih posluje, in ocenil finančno zdravje njenih 12.000 komercialnih partnerjev po vsem svetu.
 
Podjetje 3DS je naročnik storitev poslovnih informacij družbe Coface od leta 2022 prek skupine AU Group in zdaj izkorišča prednosti celovite zbirke rešitev poslovnih informacij: platformo iCON družbe Coface, vpoglede v portfelj (Portfolio Insights), ekonomske vpoglede (Economic Insights) ter mesečno revizijo z ekipami družbe Coface za prevzemanje tveganj v zavarovanje, in sicer za obravnavo najobčutljivejših primerov. V podjetju 3DS se učinkovito upravljanje terjatev do kupcev izvaja na podlagi pridobivanja ocen, kreditnih priporočil ter analiz sektorjev in držav. Namen podjetja je zagotavljati spremljanje njegovih številnih nasprotnih strank in podjetij, ki jih je bolj zapleteno ocenjevati, ker imajo sedež pogosto v državah, v katerih informacij ni veliko ali so manj zanesljive (Azija, Združene države). Rezultat: pričakovati je mogoče izjemen razvoj partnerstva med podjetjem 3DS in družbo Coface. Tako kot rast podjetja 3DS (v povprečju več kot 15 % letno) se tudi število nasprotnih strank, ki jih podjetje spremlja, nenehno povečuje: od leta 2022 je bilo ocenjenih več kot 3000 komercialnih partnerjev! In kmalu bo mogoče začeti uporabljati nove storitve poslovnih informacij: rešitve API, URBA 360, za spremljanje tveganja v zvezi z dobavitelji itd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V intervjuju Henri BOURNY, direktor za področje obdelave naročil od stranke do računa, predstavlja svoje izkušnje s storitvami poslovnih informacij družbe Coface, ki mu omogočajo učinkovito upravljanje komercialnih tveganj in zagotavljajo razvoj podjetja 3DS.

  • Globalna pokritost, kreditne ocene in priporočila ter tveganja v zvezi z državo in sektorjem: kako storitve poslovnih informacij družbe Coface podjetju Dassault SY omogočajo, da nadzoruje komercialna tveganja?
  • Odličnost podatkov, mesečna revizija z oddelkom prevzemanja tveganj v zavarovanje in edinstveni vpogledi: zakaj se je podjetje Dassault Systèmes odločilo, da bo družba Coface njegov edinstveni ponudnik informacij.
  • Nadgradljive rešitve, razpoložljivost ekip, inovacije in digitalizacija: zakaj podjetje Dassault Systèmes priporoča storitve poslovnih informacij družbe Coface.

Stik


NATAŠA PETERLIN

DIREKTORICA MARKETINGA IN KOMUNIKACIJ
T. +386 (0)1 2005 811 M. +386 (0)40 808 121
natasa.peterlin@coface.com
TRDINOVA ULICA 4- 1000 LJUBLJANA – SLOVENIJA

Vrh