Novice in publikacije

Novice in publikacije

Novice

Objavljamo prosto delovno mesto: Prevzemnik tveganj v zavarovanje (m/ž)

26/11/2021

Nudimo delo v dinamičnem in stimulativnem okolju ter veliko možnosti za strokovno izpopolnjevanje in osebni razvoj.

Beri naprej

Barometer Q3 2021: dobavna veriga in inflacijski vetrovi ovirajo globalno okrevanje

27/10/2021

Več kot 18 mesecev po začetku svetovne recesije, ki jo je sprožila pandemija COVID-19, se gospodarsko okrevanje nadaljuje. Ta trend je v veliki meri posledica napredka pri uvajanju cepiva, zlasti v razvitih gospodarstvih. To pa je spodbudilo ponovno povečanje porabe storitev, ki so v velikem stiku z ljudmi. Razmere v nastajajočih gospodarstvih so še vedno heterogene: okrevanje koristi izvozno usmerjenim državam, medtem ko gospodarstva, odvisna od storitev, še naprej zaostajajo.

Beri naprej

Kitajska bo na račun zda še naprej krepila svojo vlogo najpomembnejšega izvoznega cilja za Latinskoameriški trg

05/10/2021

Trgovinski odnosi med Kitajsko in Latinsko Ameriko so se v zadnjih dveh desetletjih precej razširili in postopoma izstopajo v primerjavi z odnosi med ZDA in Latinsko Ameriko. Razlogi za ta trajnostni trend segajo od razlik v stopnjah rasti dveh največjih svetovnih gospodarstev do trgovinskih politik, ki sta jih v zadnjih letih izvajali ameriška in kitajska vlada.

Beri naprej

Ali se je svetovni maloprodajni sektor vrnil v normalno stanje?

29/09/2021

Na dejavnost sektorja je zaradi ukrepov socialnega distanciranja in zaprtja trgovin zelo vplivala COVID kriza. Vendar se učinek pandemije na sektor močno razlikuje po državah in segmentih. Preverite našo študijo, če želite izvedeti več.

Beri naprej

Nov val postpandemičnih družbenih gibanj: mednarodna trgovina kot kolateralna žrtev

22/09/2021

Čeprav so omejitve, povezane s pandemijo COVID-19, začasno ustavile razmah protestnih gibanj, je na obzorju nov val. Protesti, predvsem v državah v vzponu, naj bi se zaradi poslabšanja socialno-ekonomskih kazalnikov, kakršnega še ni bilo, še povečali. Leta 2020 je kazalnik socialnega in političnega tveganja družbe Coface dosegel rekordnih 51 % po vsem svetu in 55 % v državah v vzponu.

Beri naprej
Vse novice