Novice in publikacije

Novice in publikacije

Novice

Coface Barometer Q2 2021: Svet dveh hitrosti

15/07/2021

18 mesecev po začetku pandemije je dostop do cepljenja zdaj glavni dejavnik, ki določa tempo vsakdanjega življenja ljudi in svetovnega gospodarstva. Napovedi rasti BDP za leto 2021 so bile popravljene navzgor (+5,6 %), vendar je to predvsem posledica pozitivnih presenečenj iz Združenih držav Amerike. Ti boljši obeti za rast se odražajo v svetovni trgovini: po 5-odstotnem zmanjšanju obsega v lanskem letu družba Coface za leto 2021 napoveduje 11-odstotno povečanje.

Beri naprej

Azijski Pacifik: trend zamud pri plačilih podjetij se je ustalil, podjetja vidijo boljše obete, vendar tveganja in negotovost ostajajo

05/07/2021

Raziskava družbe Coface o plačilih podjetij v Aziji za leto 2021 ponuja vpogled v razvoj plačilnega vedenja in praks upravljanja kreditov več kot 2 500 podjetij v azijsko-pacifiški regiji v pandemičnem letu. Anketiranci so prihajali z devetih trgov (Avstralija, Kitajska, Hongkong SAR, Indija, Japonska, Malezija, Singapur, Tajska in Tajvan) in 13 sektorjev, ki se nahajajo v azijsko-pacifiški regiji.

Beri naprej

Podaljšanje Top Up sheme

02/07/2021

Obveščamo vas, da je državna shema, na podlagi katere SID BANKA nudi dodatno pozavarovalno kritje do kupcev iz držav EU in nekaterih držav OECD, podaljšana do 31.12.2021.

Beri naprej

Delo na daljavo: tveganja in priložnosti virtualnega dela na daljavo

29/06/2021

Delo na daljavo se je v času pandemije Covid-19 pojavilo kot nova norma. Ta kulturni premik bi lahko podjetjem s sedežem v razvitih državah omogočil, da bi najela talente za delo na daljavo v državah v vzponu in tako zmanjšala svoje stroške dela.

Beri naprej

Goljufije so hitro rastoča grožnja: preprečite identitetne goljufije in prevare

23/06/2021

Kraje identitete so v poslovnem svetu "hitro rastoča dejavnost". Njihova razširjenost in nenehno razvijanje pomenita, da morajo podjetja delovati proaktivno, da pred to grožnjo zavarujejo svoje premoženje in identiteto.

Beri naprej
Vse novice