Novice in publikacije

Kaj je novega?

31/01/2024
Tveganja držav in ekonomske študije

Vse novice

31/01/2024
Novosti o družbi, Tveganja držav in ekonomske študije

Cofaceov priročnik za tveganja po državah in sektorjih v letu 2024: glavni trendi svetovnega gospodarstva

Coface objavlja priročnik za tveganja po državah in sektorjih v letu 2024. Kot vsako leto vam naša ekipa za ekonomske raziskave tudi letos ponuja svoje analize in napovedi za 160 držav in 13 sektorjev.

Beri naprej
24/01/2024
Novosti o družbi

Coface se pridružuje združenju lastnikov sredstev Net-Zero

Coface krepi svojo zavezanost okolju s pridružitvijo Net Zero Asset Owner Alliance (NZAOA) in podpisom načel odgovornega vlaganja (PRI) v skladu s pariškimi sporazumi, katerih cilj je omejiti globalno segrevanje na 1,5 °C do konca stoletja.

Beri naprej
10/01/2024
Novosti o družbi, Novosti produktov

Štirje (dobri) razlogi, da neplačane dolgove predate družbi Coface

Hitro ukrepanje in obvladovanje postopkov sta ključni za uspešno izterjavo terjatev! Zaupajte ravnanje z neplačanimi računi strokovnjakom družbe Coface in hitro boste dosegli pozitiven rezultat.

Beri naprej
03/01/2024
Novosti o družbi, Tveganja držav in ekonomske študije

Xavier Durand: "Bližamo se zidu dolga, saj bodo v letu 2025 zapadli veliki dolgovani zneski"

Xavier Durand, izvršni direktor podjetja Coface, v nadaljevanju pomembnega intervjuja pravi, da ima zavarovanje terjatev bolj kot kdaj koli prej pomembno vlogo v svetu, ki je manj predvidljiv.

Beri naprej
18/12/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Na Poljskem leta 2023 nekoliko krajše zamude pri plačilih, vendar ne v vseh sektorjih

Kljub gospodarskim izzivom in upadajoči odpornosti proti raznim zaviralnim dejavnikom ostaja splošna slika plačilne likvidnosti na Poljskem ugodna. Povprečni plačilni roki poljskih podjetij so znašali 42 dni in povprečne zamude pri plačilih 49 dni.

Beri naprej
13/12/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Če se želi južna Evropa izviti iz dolga, mora iskati odgovore onkraj turizma in rešiti svojo demografsko krizo

Južna Evropa, ki je bila še pred desetletjem podobna pokvarjenemu stroju, je po pandemiji postala vlečni konj evropskega okrevanja. V prihodnosti bo zaradi podnebnih sprememb in inflacije razmah turizma težko trajal še dosti dlje. Kakšne bi lahko bile posledice in rešitve, ki bi se državam na tem območju pomagale ponovno postaviti na noge? Naši strokovnjaki vam vse to razložijo v študiji, ki si jo lahko prenesete s klikom na povezavo v levem stolpcu.

Beri naprej
04/12/2023
Novosti o družbi, Tveganja držav in ekonomske študije, Novosti produktov

Xavier Durand: "Začrtujemo pot skozi težje predvidljiv svet" - 1. del

Konec novembra je Xavier Durand, izvršni direktor Cofacea, dal obsežen intervju za časopis L'Agefi.
V prvem delu pojasnjuje, kakšne so posledice konfliktov po svetu za podjetja in kaj to pomeni za Coface.

Beri naprej
23/11/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Nemška kovinska industrija: negativni obeti, vendar presenetljivo dobra plačilna disciplina

Kljub izzivom se je glede na rezultate naših letnih raziskav o plačilih v Nemčiji plačilna disciplina v kovinski industriji v nasprotju s pričakovanji z leti izboljšala.

Beri naprej
21/11/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Egipt: veliko pomanjkanje tujih valut

Egiptovski uvozniki imajo vedno več težav pri pridobivanju tujih valut za poravnavo svojih obveznosti do tujih dobaviteljev.

Beri naprej
08/11/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

V Franciji zamude pri plačilih daljše in pogostejše, na udaru mala podjetja

Poslabšanje plačilnih navad podjetij se odraža v številu insolventnih podjetij v Franciji, ki se je od začetka leta nedvomno povečalo in celo preseglo ravni pred pandemijo covida-19. Preberite več.

Beri naprej
07/11/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

CEE Top 500 - izdaja za 2023

Coface predstavlja svojo 15. študijo o 500 največjih podjetjih v Srednji in Vzhodni Evropi. Študija "Coface CEE Top 500" razvršča podjetja po prometu in analizira dodatne dejavnike, kot so število zaposlenih, okvir podjetij, sektorji, trgi in bonitetne ocene. Gospodarska uspešnost "CEE Top 500" služi kot reprezentativni kazalnik tržnih trendov v celotni regiji.

Beri naprej
17/10/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Barometer tveganj za države in sektorje v tretjem četrtletju 2023: makroekonomija na preizkušnji zaradi poslabšanja mikroekonomskih razmer

Vsi vodilni kazalniki kažejo, da se bo aktivnost v Severni Ameriki in evroobmočju proti koncu leta močno upočasnila, okrevanje kitajskega gospodarstva pa je hitro naletelo na strukturne pomanjkljivosti in pomanjkanje zaupanja med gospodinjstvi in podjetji. V teh okoliščinah smo spremenili 7 ocen tveganosti države (2 izboljšavi in 5 poslabšanj) in 33 ocen tveganosti sektorja (17 izboljšav in 16 poslabšanj).

Več v našem najnovejšem Barometru.

Beri naprej
28/09/2023
Novosti o družbi

COFACE: Bonitetna agencija Moody's je družbi Coface izboljšala oceno IFSR na A1

Bonitetna agencija Moody's je 28. septembra 2023 izboljšala bonitetno oceno finančnega položaja (Insurance Financial Strength Rating - IFSR) družbe Coface z A2 na A1. Agencija je spremenila tudi obete za družbo Coface s pozitivnih na stabilne.

Beri naprej
26/09/2023
Novosti o družbi

Družba Coface je predstavila API Portal, novo digitalno platformo, namenjeno različnim rešitvam

Portal strankam družbe Coface ponuja celoten nabor novih rešitev, ki jih je razvila družba Coface, da bi jim omogočila vključitev svojih storitev, strokovnega znanja in edinstvenih podatkov neposredno v svoj poslovni ekosistem.
Ta pobuda ponazarja pripravljenost družbe Coface, da svojim strankam zagotovi večjo povezljivost prek naprednih digitalnih rešitev.

Beri naprej
12/09/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Nazaj v "stare slabe čase" - Raziskava o plačilni disciplini nemških podjetij v letu 2023

Čeprav je plačilna disciplina tudi po tem poslabšanju razmeroma v dobrem stanju, so podjetja zelo pesimistična glede svojih poslovnih obetov.

Več informacij najdete v naši publikaciji.

Beri naprej
19/07/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

El Niño, grožnja svetovnemu kmetijstvu

Vremenski pojav El Niño, ki naj bi se vrnil v drugi polovici leta 2023, bo še okrepil učinke podnebnih sprememb. Indijsko-pacifiška regija se bo od 4. četrtletja naprej verjetno soočala z močno vročino in sušo, vpliv El Niña na kmetijski sektor pa bo še posebej viden leta 2024, saj so pridelki blaga zelo odvisni od vremenskih razmer (vročina, padavine).

Beri naprej
12/07/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Vzdržnost dolga v Afriki znova v središču pozornosti

Zaporedna šoka, povezana s pandemijo covida in vojno v Ukrajini, sta nedvomno negativno vplivala na afriška gospodarstva. Razkrila sta velike strukturne pomanjkljivosti in njihov nastanek ter jih celo poslabšala. Glavni značilnosti sta prezadolženost in neustrezna prehranska varnost, vključno z gospodarskimi, političnimi in družbenimi posledicami, ki jih prinašata. Naše sporočilo za javnost o tem lahko preberete tukaj.

Beri naprej
06/07/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Transportni sektor: okrevanje v zračnem prometu

Medtem ko svetovni makroekonomski obeti ostajajo negotovi, je transportni sektor v zadnjem Cofaceovem barometru zabeležil največje število izboljšav ocene tveganja.
Preberite si našo analizo.

Beri naprej
03/07/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Azija: glede na našo zadnjo anketo imajo podjetja manj zamud pri plačilih

Anketa o plačilih podjetij v Aziji zagotavlja vpogled v približno 2300 podjetij v azijsko-pacifiški regiji. Azijska podjetja imajo manj zamud pri plačilih in so kljub številnim oviram precej optimistična.

Beri naprej
30/06/2023
Novosti o družbi, Novosti produktov

"Dolg do narave": Coface zagotavlja pozavarovanje v največjem poslu v zgodovini!

Coface je sodelovali pri pozavarovanju finančnega načrta za projekt ohranjanja morskega sveta otokov Galapagos v Ekvadorju, ki je največja konverzija dolga v korist ohranjanja biotske raznovrstnosti.
Preberite več o tem.

Beri naprej
Vrh