Novice in publikacije

Kaj je novega?

07/10/2021
Novosti o družbi

Vse novice

07/10/2021
Novosti o družbi

Objavljamo prosto delovno mesto: Strokovni sodelavec v prodaji in podpori strankam (m/ž)

Nudimo delo v dinamičnem in stimulativnem okolju ter veliko možnosti za strokovno izpopolnjevanje in osebni razvoj.

Beri naprej
17/09/2021
Tveganja držav in ekonomske študije

Nemška raziskava plačilne discipline podjetij za leto 2021: Kako živeti s pandemijo

Peto izdanje Coface istraživanja o iskustvima korporativnog plaćanja u Njemačkoj sugerira da su se njemačka poduzeća aklimatizirala pandemijskom okruženju, jer uvjete plaćanja i pozitivne izglede nudi sve više ispitanih poduzeća.

Beri naprej
07/09/2021
Tveganja držav in ekonomske študije

ZAE: boljši obeti za leto 2021 po težkem letu 2020

Gospodarstvo ZAE je leta 2020 prizadel dvojni šok: padec cen nafte in pandemija COVID-19. Po predhodnih ocenah se je gospodarstvo ZAE leta 2020 skrčilo za 6,1 %. Vendar so obeti za leto 2021 boljši. Družba Coface pričakuje 3,1-odstotno rast zaradi hitre kampanje cepljenja, hitrega okrevanja svetovnega gospodarstva in ponovnega dviga cen energentov.

Beri naprej
28/07/2021
Novosti o družbi

Družba Coface poroča o čistem dobičku v višini 123,2 milijona EUR v prvem polletju in potrjuje odličen začetek leta

Družba Coface poroča, da je v prvem polletju ustvarila 123,2 milijona EUR čistega dobička, kar potrjuje odličen začetek leta. Prihodki od prodaje: 768 milijonov EUR, kar je 7,4-odstotna rast pri nespremenjenem menjalnem tečaju in obsegu poslovanja.

Beri naprej
26/07/2021
Tveganja držav in ekonomske študije

Ali je razmah uporabe kovin v električnih vozilih vzdržen?

Kovine, ki se uporabljajo v električnih vozilih, kot so litij, kobalt in baker, so v središču zdajšnje revolucije v avtomobilski industriji. Strogi predpisi, programi državne podpore in vse večji razmah električnih vozil na nekaterih območjih močno spodbujajo povpraševanje po teh kovinah, ki so postale nepogrešljive pri proizvodnji baterij. Neravnovesje med ponudbo in povpraševanjem tako zvišuje njihove cene, čeprav je tržni delež električnih vozil še vedno skromen. Coface v svoji zadnji analizi ne napoveduje večjih sprememb cenovnih gibanj v naslednjih dveh letih.

Beri naprej
15/07/2021
Tveganja držav in ekonomske študije

Coface Barometer Q2 2021: Svet dveh hitrosti

18 mesecev po začetku pandemije je dostop do cepljenja zdaj glavni dejavnik, ki določa tempo vsakdanjega življenja ljudi in svetovnega gospodarstva. Napovedi rasti BDP za leto 2021 so bile popravljene navzgor (+5,6 %), vendar je to predvsem posledica pozitivnih presenečenj iz Združenih držav Amerike. Ti boljši obeti za rast se odražajo v svetovni trgovini: po 5-odstotnem zmanjšanju obsega v lanskem letu družba Coface za leto 2021 napoveduje 11-odstotno povečanje.

Beri naprej
05/07/2021
Tveganja držav in ekonomske študije

Azijski Pacifik: trend zamud pri plačilih podjetij se je ustalil, podjetja vidijo boljše obete, vendar tveganja in negotovost ostajajo

Raziskava družbe Coface o plačilih podjetij v Aziji za leto 2021 ponuja vpogled v razvoj plačilnega vedenja in praks upravljanja kreditov več kot 2 500 podjetij v azijsko-pacifiški regiji v pandemičnem letu. Anketiranci so prihajali z devetih trgov (Avstralija, Kitajska, Hongkong SAR, Indija, Japonska, Malezija, Singapur, Tajska in Tajvan) in 13 sektorjev, ki se nahajajo v azijsko-pacifiški regiji.

Beri naprej
02/07/2021
Novosti o družbi

Podaljšanje Top Up sheme

Obveščamo vas, da je državna shema, na podlagi katere SID BANKA nudi dodatno pozavarovalno kritje do kupcev iz držav EU in nekaterih držav OECD, podaljšana do 31.12.2021.

Beri naprej
29/06/2021
Tveganja držav in ekonomske študije

Delo na daljavo: tveganja in priložnosti virtualnega dela na daljavo

Delo na daljavo se je v času pandemije Covid-19 pojavilo kot nova norma. Ta kulturni premik bi lahko podjetjem s sedežem v razvitih državah omogočil, da bi najela talente za delo na daljavo v državah v vzponu in tako zmanjšala svoje stroške dela.

Beri naprej
23/06/2021
Novosti o družbi

Goljufije so hitro rastoča grožnja: preprečite identitetne goljufije in prevare

Kraje identitete so v poslovnem svetu "hitro rastoča dejavnost". Njihova razširjenost in nenehno razvijanje pomenita, da morajo podjetja delovati proaktivno, da pred to grožnjo zavarujejo svoje premoženje in identiteto.

Beri naprej
26/05/2021
Tveganja držav in ekonomske študije

Kitajska: kljub boljšim gospodarskim obetom se povečujejo tveganja za plačila v gradbeništvu in energetiki

Družba Coface v letu 2021 pričakuje povečanje števila primerov neplačila obveznic in insolventnosti, zlasti v sektorjih, v katerih so se leta 2020 zaradi upočasnitve kreditne rasti nakopičila večja tveganja denarnega toka.

Beri naprej
24/05/2021
Novosti o družbi

Mesečni Coface PKZ webinar

Vabljeni k ogledu posnetka Coface PKZ mesečnega webinarja, ki smo ga imeli 27. maja 2021.

Beri naprej
12/05/2021
Novosti produktov

Napaka v delovanju Sistema Cofanet

Zaznali smo napako v delovanju Sistema CofaNet, zaradi katere o vloženemu škodnemu zahtevku (za kritje neplačanih terjatev in/ali stroškov izterjave) nismo vedno obveščeni, zato zahtevek ni dodeljen odgovorni osebi in ga ne obravnavamo.

Beri naprej
11/05/2021
Tveganja držav in ekonomske študije

Nemčija: Kljub znatni pomoči je v postopku še več insolventnosti

V letu 2020 so se plačilne nesposobnosti v Nemčiji bistveno zmanjšale v primerjavi z letom 2019 - kljub najhujši recesiji po letu 2009.

Beri naprej
27/04/2021
Tveganja držav in ekonomske študije

Coface Barometer Q1 2021: ZDA vodijo v globalnem okrevanju, države v vzponu zaostajajo

Več kot leto dni po začetku pandemije so svetovni gospodarski trendi neenakomerni zaradi dolgotrajne negotovosti glede širjenja virusa COVID-19. Pospeševanje procesa cepljenja in njegova učinkovitost sta ključni za gospodarsko okrevanje.

Beri naprej
13/04/2021
Tveganja držav in ekonomske študije

Coface poročilo o trgovinskih odnosih med Kitajsko in Avstralijo

Kitajsko-avstralski dvostranski odnosi so se v letu 2020 močno poslabšali, Kitajska pa je uvedla trgovinske omejitve številnim avstralskim izvozom. Toda vse večja zaskrbljenost je, da bo Kitajska zaradi stopnjevanja dvostranskih napetosti okrepila svoj odnos do Avstralije.

Beri naprej
12/04/2021
Tveganja držav in ekonomske študije

ZDA: sanacijski načrt utira pot rekordnemu trgovinskemu primanjkljaju

Kot največji svetovni uvoznik in drugi največji izvoznik industrijskega blaga imajo ZDA že od začetka sedemdesetih let trgovinski primanjkljaj. Na podlagi analize, ki temelji na preteklih ocenah potencialne trgovinske bilance, Coface ocenjuje, da bi lahko primanjkljaj narasel za 56 milijard dolarjev kot rezultat spodbujevalnega načrta.

Beri naprej
16/03/2021
Tveganja držav in ekonomske študije

Paradoks insolventnosti podjetij v Evropi: Čudež in iluzija

Četudi dejanske posledice koronakrize še niso v celoti znane, je število insolventnosti v letu 2020 v vseh največjih evropskih gospodarstvih v resnici upadlo. Po naših raziskavah razkorak med pričakovanim poslabšanjem finančnega zdravja in številom insolventnosti kaže, da obstaja veliko število 'prikrite insolventnosti', ki so zgolj odložene, ne pa preprečene.

Beri naprej
12/03/2021
Novosti o družbi

Webinar: iCON - Coface spletni portal za preverjanje podjetij v živo - Novi produkti, Izpopolnjena kvaliteta, Nov izgled

Vabljeni na ogled posnetka webinarja, kjer smo govorili o iCON orodju - Orodju, ki vam bo pomagalo pri sprejemanju poslovnih odločitev.

Beri naprej
26/02/2021
Tveganja držav in ekonomske študije

Poljska: Zamude pri plačilih med podjetji se med pandemijo skrajšujejo

Leto 2020 je zaznamovala pandemija covida-19. Da bi ublažili vpliv te težke gospodarske situacije na poljska podjetja, so bili uvedeni različni ukrepi pomoči v podporo likvidnosti, kot so oprostitve in odlog plačila davkov in prispevkov. Posledično so se zamude pri plačilih med podjetji kljub obsežni gospodarski krizi skrajšale - a ker naj bi se ukrepi pomoči v letu 2021 postopno ukinili, dve tretjini podjetij pričakuje, da se bodo njihove poslovne dejavnosti letos poslabšale.

Beri naprej
Vrh